בחינה מהירה של החוק הגיאורגי מגלה שהוא מאפשר לבצע בגבולות המדינה הליך פונדקאות כבר למעלה מ-25 שנה, כך שללא ספק מדובר במערכת משומנת שיודעת את העבודה ושמסייעת לאינספור הורים להביא לעולם עוד ועוד תינוקות רכים.
סיבות מובילות
לצד הבקיאות ומגוון מרכזים רפואיים שמתמחים בפונדקאות בגיאורגיה, גם יש להכניס למשוואת היתרונות שני נדבכים נוספים: סטנדרטים אירופאיים מהגבוהים שקיימים וקירבה גיאוגרפית למדינת ישראל, כך שאין זה מפתיע שכיום יותר ויותר גברים ונשים שמבקשים להביא לעולם ילד באמצעות פונדקאות מתמקדים בגיאורגיה, כאשר הסיבות האישיות מגוונות: בארץ ההליך לוקח יותר זמן, מדובר בזוגות חד מיניים, או יש צורך בתרומת זרע, הליך שאינו מתאפשר בארץ.
רמה גבוהה
חשוב לדעת שגם בגיאורגיה ישנן קליניקות אמריקאיות, משמע אין לטעות שמדובר במדינת עולם שלישי שבה התהליך מתקיים בתת תנאים, אלא אם רק בוחנים, בקלות מוצאים רופאים מעולים דוברי אנגלית אשר מתמחים בכול הנוגע לפוריות ופונדקאות. מכאן שגם מעקב ההיריון מתבצע ממש כאילו היה מתבצע בארץ, כולל מעקב אחות תקופתי (בדיקות דם ושתן), שקיפות עורפית, אולטרסאונד, סקירת מערכות, בחינת חלבון עוברי, בדיקת מי שפיר ועוד. מכאן שניתן להיות רגועים שהאימהות הפונדקאיות עוברות טיפול מקיף ומקצועי.
זוגות הטרוסקסואלים
בעוד שבארץ זוגות הטרוסקסואלים עדיין אינם זוכים לעבור הליך פונדקאות, הרי שבגיאורגיה הדברים הפוכים, בגיאורגיה החוק מתיר לזוגות הטרוסקסואלים לעבור את התהליך, משמע זוגות שבארץ קיבלו תשובה שלילית, בגיאורגיה יקבלו תשובה חיובית, ובנוסף גם זוגות של גבר ואישה יזכו לנצל את היתרון המובהק שגיאורגיה מציעה, בהנחה שהם אינם נשואים, אך כן מקיימים הסכם חיים משותפים.
קרוב רחוק
לצד שלל היתרונות שהליך פונדקאות בגיאורגיה מציע, אין להתעלם מהקושי, אין להתעלם מכך שההורים המיועדים חשים מרוחקים פיזית ונפשית מהתהליך, ועל כן טוב לדעת שאם רק בוחרים נכונה גוף מלווה, ניתן ליהנות מקשר רציף ומהעברה סדורה של מידע, מידע שנוגע למעקב ההיריון, לתוצאות הבדיקות וכדומה, כאשר אלמנטים מגשרים ודיגיטליים (כגון סקייפ ווואטסאפ) מסייעים למזער מרחקים.
מילה טובה
ציינו קושי נפשי ועל כן ראוי לציין שהליך פונדקאות בגיאורגיה מחזיק ביתרון מהותי נוסף, ופה מדובר ביכולת לקפוץ על טיסה זולה ומהירה ולהגיע באמצעותה ליעד, כך שפתאום אין זה משנה אם ההורה המיועד מאזור דרום הארץ והאם הפונדקאית מאזור הצפון, או לחלופין אם ההורים המיועדים מהארץ והאם הפונדקאית מגיאורגיה, וזאת כי באותו פרק זמן ניתן להגיע לביקור. מהו היתרון השני? רבים נוטים לזלזל באופי של העם המקומי, אך במקרה זה כאשר רגשות מוצפים עובדה זו מאוד חשובה, ועל כן משמח לדעת שהעם הגיאורגי ידוע כחם ומארח, ומי שקיבל חיוך ומילה טובה בעת מצוקה בארץ זרה, מבין כמה כוח זה נותן.
מא' ועד ת'
שפע הסיבות אכן מעמידות את גיאורגיה כיעד אולטימטיבי עבור הבאת תינוק לעולם באמצעות פונדקאות, וכעדות לכך נמצא שבאוגוסט 2018 הגיעו לטיבליסי כ-25 זוגות של ישראלים נרגשים, בדרכם לקבל את התינוק הרך שעמד להגיח לעולם. מכאן שאין זה חריג לשמוע בגיאורגיה עברית ואין זה חריג שאנשים רבים שמבינים שבארץ ההליך אינו אפשרי עבורם פונים לבחור בגיאורגיה כחלופה מועדפת. עוד נציין שנהוג להציב עבור ההורים החדשים דירות מאובזרות במרכז העיר, כך שבמרחק הליכה מגיעים לסופרמרקט, למרכזי קניות, לבתי קפה וכדומה. כמו כן, הגופים המלווים נוטים להעניק סיוע משלים, כגון גישה לרופא ילדים, בייביסיטר, שירותי הסעות ועוד, משמע השלב שלאחר הלידה מתנהל באופן כמה שיותר מקצועי ונעים.
שיתוף פעולה מלא
בגיאורגיה אפשרי ליהנות מתהליך פונדקאות ובו זמנית מתהליך פונדקאות שכולל תרומה של ביצית מהארץ, לצד תרומה של ביצית מגאורגיה, ופה נציין שטוב לדעת שמדינת ישראל וגיאורגיה חתמו על הסכם משותף שעוסק באופי הליך הפונדקאות, כך שניתן להיות רגועים בכול הנוגע להתנהלות חוקית.
מה עם גנטיקה?
אם נלך מעט אחורה, נמצא שהעם הגיאורגי משויך לעדה הספרדית, ואכן בהתאם למחקרים בתחום הגיאורגים נחשבים כאנשים בריאים שאינם נושאים מגוון מחלות גנטיות, ועל כן מי שבוחר לשלב בין הליך פונדקאות לבין תרומת ביצית מקומית, יגלה שהוא הולך על בחירה בטוחה, יגלה שהוא זוכה להגדיל את הסיכויים שהתינוק ייוולד כמה שיותר בריא. כמו כן, אין להתעלם מהמראה של העם הגיאורגי – היופי המקומי משתלב נהדר עם גנים של יהודים ופה נחדד שלהבדיל מהחוק האוקראיני, במקרה זה כן ניתן לעבור על התמונות של תורמת הביצית.
אודות האימהות הפונדקאיות
אם נעצור ללמוד מעט אודות האימהות הפונדקאיות שמגיאורגיה, נמצא שאומנם הן בחרו בכסף קל ובתמורה לשעבד את גופן (לפחות בהיבט כלשהו), אך מצד שני זו בחירה שלהן, הן נחשבות צעירות (לרוב מתחת לגיל 32) ונבחרות רק נשים שעברו הריונות תקינים. בנוסף, נהוג שאותן נשים אינן עובדות במהלך ההיריון, משמע הן גם מרוויחות איכות חיים וגם שומרות כראוי על העובר ומוודאות שהוא מקבל את הסיכויים והתנאים הטובים ביותר.
עלות
בשורה התחתונה רבים מבקשים לדעת כמה התהליך עומד לעלות, ואף כמה הוא עתיד לעלות בהשוואה למחירים שקיימים בארץ, ופה נציין שבארץ העלות הבסיסית מסתכמת ב220 אלף ש"ח (כולל 6 ניסיונות החזרה) ואילו בגיאורגיה העלות פחותה, מגיעה רק ל152 אלף ש"ח (אך המחיר כולל רק ניסיון יחיד של החזרת עוברים). מבחינת תשלומים נוספים, נמצא שבארץ התיאומים יותר זולים ובגיאורגיה יש הוצאות נוספות, כגון טיסה, שהות ועלות של החזרה נוספת (כל החזרה עולה בערך כ2000 דולר). כמו כן, אין להתעלם מהעובדה שבגיאורגיה תוך 4 שבועות כבר ניתן להתחיל בתהליך, לעומת הקצב שבו הדברים קורים בארץ – פה הכול הרבה יותר איטי.