תשובות לשאלות נפוצות

1. האם יש באפשרותי לבחור תורמת ביציות לפי קריטריונים חיצוניים מסוימים?

שאלות ותשובותהתשובה היא כן. לפני הכל, יש לדעת כי תורמות הביציות הרשומות במאגר של מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות הן נשים צעירות (בגילאי 20-30), בריאות, ושיש להן ילדים בריאים משלהן. נשים עם מחלות תורשתיות וכרוניות, כמו גם נשים המתגוררות באזורים עם תנאים אקולוגיים בלתי הולמים, נשים עם הפרעות נפשיות, עם עודף משקל והרגלים מזיקים אחרים, אינן מורשות להיכנס למאגר התורמות שלנו.
בנוסף לכך, אנו מעמידים לרשות לקוחותינו את האפשרות לבחור תורמת ביציות מקבוצה אתנית מסוימת, עם מראה חיצוני מושלם, תכונות אופי כגון יצירתיות רבה, וכן מנת משכל גבוהה. כל אלה נבדקים בעת קבלת המועמדות לשמש כתורמות ביציות ולפני הכנסתן למאגר שלנו. זאת ועוד – בחירת הפנוטיפ המסוים המותאם לרצון הלקוחות יכולה להתבצע גם באמצעות תמונות ולא מחייבת מפגש עם התורמת.

2. מה הסיכויים להולדת ילד בריא באמצעות אם פונדקאית במידה ואחד ההורים הביולוגיים המיועדים חולה מאוד?

במצבים כאלה יש לבחון כל מקרה לגופו. יחד עם זאת, במידה ולא מדובר בהפרעות גנטיות, ההסתברות של הולדת תינוק בריא היא גבוהה מאוד.

3. מה יקרה לאחר שאמלא שאלון למועמדות לשמש כאם פונדקאית ואשלח אותו למרכז?

יועץ מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות ייצור איתך קשר כדי לתת הסבר על המסמכים שעליך להכין ויקבע תאריך לפגישה אצלנו. לאחר הראיון וחתימת החוזה עם המרכז, יהיה עליך לעבור בדיקות רפואיות ופסיכולוגיות מקיפות. רק לאחר קבלת התוצאות והאישור על כך שהנך כשירה לשאת עובר ברחמך, פרטיך יוזנו למאגר הנתונים שלנו כמועמדות לתפקיד של אם פונדקאית. לאחר מכן, מומחי מרכז "סטורק סרוויס" יציעו לך משפחה שתהיה מוכנה לשכור את שירותיך. לאחר שנקשר בינך לבין משפחה כזו, תידרשי לעבור סדרת בדיקות רפואיות מקיפות לקראת הליך הפונדקאות עצמו.

4. כיצד מוסדרים מעמדם החוקי וזכויותיהם של הורים לילד שנולד בהליך פונדקאות?

לפי החוק בגאורגיה, מיד לאחר הלידה נדרשת האם הפונדקאית לחתום על טופס הצהרה מיוחד, שבו היא מאשרת את הסכמתה לרשום בתעודת הלידה של התינוק את פרטיהם של ההורים המיועדים בלבד, במקום את פרטיה. אז מוסדר מעמדם החוקי של ההורים בתעודת הלידה של התינוק. הליך קבלת תעודת הלידה מפוקח על ידי עורך דין מוסמך מטעם מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות, והטיפול ברישומים מצוי תחת אחריותו. אנו דואגים שאתם תהיו משוחררים מכל בעיה או דאגה בנושא ותוכלו להתמקד בטיפול בתינוק שאך זה נולד לכם.

5. אני חוששת שלא שאפתח רגשות אימהיים לתינוק שייוולד לאם פונדקאית. האם חשש זה אמיתי?

שאלות ותשובותהאינסטינקט האימהי הוא אחד הגורמים ההתנהגותיים החזקים ביותר אצל בני האדם, בפרט, ובטבע, בכלל. הוא נוצר ברגעים הראשונים שאחרי הלידה, ונסמך בין השאר על הדומות החיצונית, המתפתחת אחר כך גם לאורך החיים.

גם בפונדקאות, למרות שאינך יולדת, התינוק שייוולד יימסר לידייך באופן מיידי, ישירות לאחר הלידה. כך תוכלי לחוש את ההילה של הרגשות החמים כלפיו ממש כמו כל אם אחרת המחבקת את תינוקה לאחר לידתו. הניסיון שלנו מלמד אותנו שרגשות שייכות אלה מתפתחים תמיד. הילד שייוולד יהיה שלך ושל בן זוגך גם מבחינה גנטית, כך שתוך זמן קצר יופיעו במראהו תכונות משפחתיות מוכרות שיעידו על הסמיכות שלכם.

זיכרי שגם העולם שסביבנו משתנה במהירות. אנשים אינם מתייחסים עוד בחשדנות לילדים שנולדו בהפריה חוץ גופית. טיפולי IVF הנם טיפול רפואי נפוץ ומקובל. גם הפונדקאות הפכה זה לא מכבר לטכנולוגיה מוכרת בתחום רפואת הפוריות. כך שהילד שייצא מבטנה של האם הפונדקאית יהיה שלך במלוא מובן המילה – מבחינה משפטית, רפואית, חברתית ולא פחות מכך, רגשית.

6. כמה זמן לוקח לבחור אם פונדקאית?

אורך הליך הבחירה תלוי בעיקר בהורים הביולוגיים. לאחר חתימת החוזה עם מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות הכוללת גם פגישה שבה הלקוחות מבהירים לנו את רצונותיהם, אנו מציעים להם  2-3 מועמדות לתפקיד של אם פונדקאית, שיוכלו לבחור ביניהן. לאחר מכן אנו קובעים ביניהם לבין המועמדות פגישה אישית, בעקבותיה הם בוחרים את המועמדת המועדפת אליהם. כל התהליך הזה נמשך מספר ימים עד מספר שבועות לכל היותר, תלוי במהירות ההחלטה שלכם בלבד. אנו מאמינים כי אין זו החלטה של רגע, אך גם כי מרגע שהתקבלה החלטה, אין שום סיבה לעכב את תחילת הליך הפונדקאות עצמו.

7. איך נוכל להיות בטוחים שהאם הפונדקאית לא שותה אלכוהול, לא לוקחת סמים ומתגוררת בסביבה חברתית בטוחה?

עוד בשלב הסינון, ולפני הכנסתן למאגר שלנו, המועמדות של מרכז "סטורק סרוויס" עוברות בדיקות קפדניות. בתהליך הסינון אנו לוקחים בחשבון את אורח חייהן בהווה, כמו גם את עברן הפלילי הנקי, את יחסן לילדיהן, ומספר גורמים נוספים. שירות נוסף שאנו מספקים הם שירותי בלש פרטי, הבודק ומאמת את המידע שהמועמדת לתפקיד אם פונדקאית מוסרת. שלוות הנפש של לקוחותינו היא ערך עליון עבורנו, ואנו משתפים פעולה אך רק עם אמהות פונדקאיות אמינות, שאמינותן נבדקה מכל הכיוונים האפשריים.

8. מהו היקף הבדיקות הרפואיות שההורים המיועדים צפויים לעבור? האם ניתן לערוך את הבדיקות מראש, במדינת המגורים, לפני ההגעה לגאורגיה?

תכנית האבחון והבדיקות הרפואיות נקבעת עבור כל בני זוג באופן אישי. לקראת הפגישה הראשונה איתנו נבקש מכם להביא עמכם חוות דעת מומחית ביחס לבעיות הפוריות עימן אתם מתמודדים, ובהתאם לסיבת העדר הפריון, נבחן את המסלול המתאים ביותר עבורכם לפונדקאות.

מאחר וההיבטים העיקריים בהכנת ובחירת מסלול הפונדקאות נוגעים לשימוש אפשרי בחומר גנטי מתורם זרע\תורמת ביציות, כמו גם בעוברים מוקפאים, לעתים, נבקש מכם לעבור ייעוץ עם רופא גנטיקאי. כך נוכל לפרוס בפניכם את התמונה המלאה לגבי כל אחת מהאפשרויות ומסלולי הפונדקאות השונים שפתוחים בפניכם.

9. מנסים אמנם לשכנע אותי כל הזמן שהאם הפונדקאית נושאת בבטנה ילד שהוא שלי במלוא המובן הביולוגי, ועדיין יש לי ספקות רבים. כיצד אוכל לבדוק ולוודא זאת ללא ספק?

בדיקות דנ"א הפכו כבר לפרקטיקה רפואית נפוצה. בכל שלב בהליך הפונדקאות תוכלו לבצע בדיקה כזו כדי לשלול את כל הספקות. יחד עם זאת, כדאי גם לזכור שהמוניטין שלנו במרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות מחייב אותנו לתת מידע אמין ומדויק לגבי ההליך כולו ללקוחותינו. איננו יכולים להרשות לעצמנו לתת מידע מוטעה.

10. כיצד נקבע המעמד החוקי של ההורים המיועדים במקרה של שימוש בתרומת ביציות?

על פי חוק, מספיק שלתינוק שנולד יש קשר גנטי עם אחד מבני הזוג המיועדים להיות הורים (למשל, אב ביולוגי שהזרע שלו שימש להפריית הביציות של התורמת), בכדי שבן הזוג השני (במקרה זה – האם) יקבל את זכויות ההורות באופן אוטומטי. בתעודת הלידה של הילד יירשמו שמותיהם של שני ההורים המיועדים, ללא הבחנה, וגם אם לאחד מהם אין קשר גנטי לתינוק. לאם הפונדקאית, שנשאה  בבטנה את העובר וילדה את התינוק, אין כל קרבה גנטית שהיא לתינוק והיא אינה יכולה לתבוע זכויות הורים לגביו.

11. האם אתם מסייעים באזרוח התינוק שנולד במדינת הוריו?

בוודאי. מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות משתף פעולה עם עורכי דין מנוסים המתמחים בדינים בינלאומיים, בכלל, ודיני פונדקאות, בפרט. מיד לאחר חתימת הסכם ההתקשרות עמכם, המומחים שלנו לומדים לעומק את החוקים הקשורים לפונדקאות במדינה שלכם ומדריכים אתכם בתהליכים הנדרשים לקבלת זהות. כדאי גם לדעת, שהיות וההורים המיועדים מביאים את הילד הביתה עם תעודת לידה שהונפקה כחוק, ברוב רובם של המקרים לא מתעוררות בעיות כלשהן בעת רישום האזרחות.

12. איך נוכל להסתדר בגאורגיה בלי להכיר את המדינה וללא ידיעת השפה?

צוות מרכז "סטורק סרוויס" יפגוש אתכם בשדה התעופה ויסיע אתכם למלון שהחדר בו יוזמן עבורכם מראש. במשך כל זמן שהותכם ילווה אתכם מתורגמן נציג המרכז. במידת הצורך, נוכל לארגן עבורכם גם מדריך טיולים מקצועי.
פרט לכך, גאורגיה היא מדינה נפלאה ומסבירת פנים, ובשנים האחרונות הושקעו בה מאמצים רבים בפיתוח התשתיות. רוב התושבים הם דוברי רוסית והאנגלית של מרביתם טובה למדי. כך שתיירים מרגישים בנוח בגאורגיה ואינם חשים על פי רוב זרות או קושי להסתדר.

13. כמה זמן אצטרך לשהות בגאורגיה במידה ואני רוצה שהביציות שלי תשמשנה לפונדקאות?

פרוטוקול סטנדרטי של שאיבת ביציות, הכולל בדיקות, גירוי שחלות הורמונלי והשאיבה עצמה לוקח בערך שלושה שבועות. ישנם מקרים שבהם ניתן לעשות את השלב הראשון של גירוי שחלות במדינה שלך, כך שתצטרכי להגיע לגאורגיה רק לצורך שאיבת הביציות. אז, משך השהייה בגאורגיה יצטמצם לשבוע אחד, שבמהלכו  יבוצע אולטרא-סאונד, יאושר שלב בשלות הזקיקים, ולאחריו תתבצע, תחת הרדמה, שאיבת הביציות באמצעות ניקור השחלות.

בכל מקרה, נוכל לקבוע בוודאות את הדרך המתאימה ביותר עבורך לשאיבת הביציות, שלפיה גם ייגזר זמן השהות בגאורגיה, רק לאחר התייעצות עם רופא מוסמך.

14. האם אתם מוודאים כי מצבן הנפשי של הנשים המעוניינות להיות אמהות פונדקאיות מאוזן?

כמובן. לאבחון הפסיכולוגי של המועמדות לשמש כאמהות פונדקאיות במרכז שלנו מוקדשת תשומת לב מיוחדת. אנו מוודאים שהמועמדות מודעות היטב לצעד שהן נוקטות, וכי הן מבינות כי לא תהיה קרבה גנטית כלשהי בינן לבין התינוק שיישאו ברחמן. בנוסף, במהלך שיחות האבחון עם מומחי המרכז, נבדקים גם רמת הידע הכללי של המועמדות, הקשב והריכוז שלה, יכולת קליטת המידע וכדומה.

15. האם שמה של האם הפונדקאית יירשם בצורה כלשהי בתעודת הלידה של התינוק?

התשובה היא בפירוש לא, והדבר מעוגן באופן ברור בחוק. על פי החוק בגיאורגיה, רק פרטי ההורים המיועדים נרשמים בתעודת הלידה של הילד. זה יהיה המסמך הסופי, ולא תידרשו לשינוי או החלפה שלו בעתיד. עם זאת, ישנן מדינות מקור, כלומר, המדינות שמהן מגיעים ההורים המיועדים, שבהן תהליכי הרישום של ילד שלא נולד בהן (כלומר, נולד במדינה אחרת כמו גאורגיה) כרוכים במורכבות מסוימת. אנו ממליצים להיעזר בליווי המקצועי של עורכי הדין שלנו לבדיקת הנושא, ולהימנע כך מעיסוק ודאגה מיותרים לדקויות המשפטיות. אנו נעשה הכל כדי שתוכלו להתרכז בהגשמת החלום שלכם להפוך להיות הורים.

דילוג לתוכן