שלבי שיתוף הפעולה בין המרכז להורים המיועדים

שלב 1. חתימת החוזה

החוזה שנחתם בין מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות לבין ההורים המיועדים מפרט את הזכויות, ההתחייבויות ותחומי האחריות השונים של הצדדים.

לאחר פגישת ייעוץ וקבלת החלטה על כניסה להליך הפונדקאות, ההורים לעתיד חותמים על הסכם התקשרות עם מרכז "סטורק סרוויס". הסכם זה מקבע את שיתוף הפעולה בין ההורים למרכז ומנסח את תנאיו בחוזה. בחוזה מופיעות ההתחייבויות של הצדדים לאורך ההליך כולו וכן דרישות בני הזוג בנוגע לסוג מסלול הפונדקאות שבו בחרו. חבילת השירותים השונים והתמחור שלה נעשים על בסיס הסכם זה.

ברוב המקרים, למשפחות שקיבלו החלטה על כניסה להליך פונדקאות יש ניסיון קודם בהפריה חוץ גופית והם מביאים עמם את כל המסמכים הרפואיים הדרושים, וכן כל מידע רפואי וגנטי רלבנטי נוסף. אלה נבחנים בפירוט לפני ביצוע בדיקות משלימות במרפאות הפוריות שעמן עובד מרכז "סטורק סרוויס". לשם הפרית העוברים נשתמש בתרומת ביציות או בביציות של האם הביולוגית. לחלופין, ניתן להשתמש בעוברים מוקפאים שנשמרו על ידי בני הזוג. מרכז "סטורק סרוויס" מארגן את הובלת העוברים המוקפאים למרפאת הפוריות בגאורגיה מכל מדינה בעולם באמצעי הובלה בטוחים ומהירים.

שלב 2. צעדי הכנה

בחירת האם הפונדקאית, ובמידת הצורך – תורמת ביציות, וביצוע הטיפולים הרפואיים המקדימים הנדרשים לשאיבת ביציות.

במרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות אנו רואים בכל משתתפי הליך הפונדקאות כבני משפחה אחת גדולה. חשוב לנו שמשפחה חסרת ילדים תהפוך למשפחה שלמה עם לידתו של ילד מיוחל בריא, ואנו מוכנים לעשות כל מה שנדרש בכדי להגשים את חלומם של ההורים לעתיד.

המועמדת לתפקיד של אם פונדקאית היא אישה שבריאותה הפיזית והנפשית נבדקו ביסודיות, כמו גם הבנתה את תנאי הליך הפונדקאות. פירושו של דבר שהיא מוכנה לספק את שירותיה תוך הבנה ברורה שתצטרך למסור את התינוק שנולד להורים המיועדים הביולוגיים מיד לאחר הלידה, וכי אין לה שום קשר גנטי עם העובר שהיא נושאת ברחמה.

לאחר שבחרו אם פונדקאית שתתאים לצורכיהם מבין שתי מועמדות לפחות, ההורים לעתיד עוברים סדרת בדיקות רפואיות וכן סנכרון בין מחזורי הווסת של האם הביולוגית עם האם הפונדקאית. האם הביולוגית תעבור טיפול לגירוי השחלות שלה על מנת להשיג כמות מספקת של ביציות באיכות טובה, ולאם הפונדקאית תבוצע הכנת רחם לקראת החזרת העובר.

שלב 3. IVF והחזרת עוברים לרחם האם הפונדקאית

שלב זה כולל את ההפריה החוץ גופית (IVF) ולאחריה את החזרת העוברים הבשלים לרחם האם הפונדקאית – שתיהן נעשות במרפאת פוריות.

חתימה הדדית על חוזה הפונדקאות בין האם הפונדקאית לבין ההורים המיועדים הוא תנאי מוקדם והכרחי לפני ביצוע הפריה חוץ גופית והחזרת העוברים המופרים לרחם האם הפונדקאית. במעמד חתימת החוזה הצדדים מיודעים לגבי תוכנו, במטרה למנוע בעיות כלשהן בעת ביצוע ההליך עצמו. החוזה מפרט את שיטת ההפריה החוץ גופית שתבוצע (ICSI או PICSI), סוג החומר הביולוגי שייעשה בו שימוש בהפריה ובפונדקאות (ביציות האם הביולוגית/תרומת ביציות/זרע האב הביולוגי/תרומת זרע/עוברים מוקפאים), התנאים המפורטים לגבי ההיריון וסכום התגמול הכספי שיועבר לאם הפונדקאית במהלך ההיריון ולאחר הלידה.

השיטה הנפוצה ביותר לביצוע הפריה חוץ גופית היא ICSI, שהיא השיטה האופטימלית למצבים של עקרות האב הביולוגי או של השגת כמות בלתי מספקת של ביציות מצד האם הביולוגית. בשיטה זו, הזרע מוחדר לתוך הציטופלסמה של הביצית בעזרת מכשיר מיוחד. לאחר הפריית הביצית, העוברים שנוצרים כתוצאה ממנה גדלים בתנאי מעבדה במשך 3-5 ימים תחת השגחה של רופא פוריות מנוסה.

לפני החזרתם לרחם האם הפונדקאית, העוברים שגודלו בתנאי מעבדה עוברים בדיקות מעבדה מיוחדות, PGS או PGD, המאפשרות לבחור את העוברים ברי הקיימא ביותר, כלומר, אלה שיבטיחו את הסיכוי הגדול ביותר לקליטת הריון מוצלחת ומהלך הריון ולידה תקינים כבר לאחר מחזור ה-IVF הראשון. בדיקת PGS מאפשרת  לגלות ולסנן עוברים בעלי מספר לא תקין של כרומוזומים, ובדיקת PGD מזהה מחלות גנטיות ומומים אפשריים שעלולים להיווצר בהם בעתיד.

שלב 4. מהלך ההריון

בשלב זה מתבצעים ניטור קבוע של מצבה הרפואי והפסיכולוגי של האם הפונדקאית לאורך כל תקופת ההיריון, והעברת תשלומים שונים לפי התנאים שנקבעו מראש בחוזה.

לאורך כל תקופת ההריון ההורים לעתיד מקבלים דיווחים סדירים אודות הבדיקות הרפואיות שהאם הפונדקאית נדרשת לעבור ותוצאותיהן. במקביל, הם מעבירים לאם הפונדקאית תגמולים כספיים בגין רכישת מזון, הוצאות לינה ומחיה, ביגוד, ויטמינים, וכדומה, לפי לוח הזמנים המתוכנן, שנקבע מראש בחוזה.

צוות מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות מפקח באופן צמוד על הליך ההריון ומוודא שהאם הפונדקאית תעבור בזמן את הבדיקות הדרושות ותקבל את כל השירותים הרפואיים הנדרשים לה. במקביל, אנו עוקבים אחר מצבה הרגשי ומוודאים שהיא מקפידה על אורח חיים בריא.

שלב 5. הלידה

האם הפונדקאית תלד באחד מבתי היולדות של גאורגיה, שנבחר מראש לשם כך. ההורים המיועדים יקבלו את תינוקם מיד לאחר הלידה.

לידת התינוק הוא רגע מרגש במיוחד עבור ההורים המיועדים. על מנת שהלידה תתקיים ללא סיבוכים, האם הפונדקאית תאושפז במחלקת יולדות, שם תושאר תחת מעקב צמוד של גינקולוגים מנוסים ומיילדות. הרך הנולד יקבל טיפול על ידי רופאים נאונאטולוגים. להורים המיועדים ניתן חדר שהייה נפרד שאליו יועבר התינוק שלהם מיד לאחר הלידה, כך שיוכלו להעניק לו את אהבתם ברגעים הראשונים של חייו.

שלב 6. רישום זכויות הורים

בשלב זה מונפקת לתינוק שאך נולד תעודת לידה, שבה רשומים ההורים המיועדים כהוריו הבלעדיים. הם מקבלים לידיהם גם את כל המסמכים הנלווים לצורך הוצאתו החוקית של ילדם בחזרה הביתה.

מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות פוטר את ההורים מהדאגות הכרוכות בטיפול בניירת, ומאפשר להם להתמקד לגמרי בתחושת האושר העילאית על בואו של תינוקם לעולם. הם לא יצטרכו לבקר במוסדות הממלכתיים כדי לקבל תעודת לידה ומסמכי נסיעה – כל זה ייעשה על ידי צוות המרכז למענם.

ביצוע השלבים השונים של תכנית הפונדקאות עם מרכז "סטורק סרוויס" לפונדקאות יבטיח את
הולדתו של תינוק בריא שיחזור ביחד עם הוריו לארץ מולדתם!
דילוג לתוכן